Samen met ons creƫert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Flamma verandermanagement


De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Met uw organisatie hierop inspelen wordt daarom een steeds grotere uitdaging. Verandermanagement heeft de afgelopen jaren daarom een belangrijkere rol gekregen binnen organisaties. Veel organisaties worstelen ermee. Hoe krijg ik iedereen mee? Hoe voorkom ik dat we als organisatie weer terugvallen in oude patronen? Van de vele projecten die geïmplementeerd worden veranderen er maar weinig. Flamma Business Development wordt regelmatig ingezet om bedrijven bij te staan met verandermanagement. Dit doordat onze aanpak in de praktijk succesvol is gebleken. Onze succesfactor zit voornamelijk in het feit dat we niet in de valkuil trappen om bij verandermanagement te focussen op strategie en structuur maar vooral op de factor mens. Een uitdagende weg maar absoluut essentieel om succesvol een verandering te implementeren.

 

Welke factoren spelen een rol bij verandermanagement?

Vaak gebruiken we met ondernemers het onderstaande model om het eerste inzicht in de organisatie te krijgen.

Deze driehoek bestaat uit drie elementen cultuur, structuur en inhoud. Bij verandermanagement spelen deze drie aspecten een rol en dienen in balans te zijn om de verandering succesvol te implementeren. Hieronder een korte toelichting op deze drie aspecten.

 

Inhoud

Over het algemeen is dit de strategie. De stip op de horizon die u geformuleerd heeft en waar u graag met uw bedrijf naartoe beweegt. Door de snel veranderende omstandigheden is het belangrijk hier regelmatig naar te kijken en opnieuw uw richting te bepalen. Verder bepaalt u bij dit aspect de weg ernaar toe. Bij verandermanagement zult u zien dat u gedurende de weg naar uw stip voor keuzes komt te staan. Bij Flamma Business Development noemen we dit de zogenaamde Y-splitsingen. Wij vinden het belangrijk om dit zo te benoemen. Wat u ook kiest bij een Y-splitsing, u beweegt naar voren richting de door u geformuleerde stip. Het kan hooguit zijn dat u verderop een andere keuze moet maken bij een Y-splitsing. Zolang u maar kiest of een besluit neemt beweegt u naar voren en ontwikkelt u uw bedrijf.

 

Structuur

Bij verandermanagement zullen processen binnen uw organisatie moeten veranderen. In sommige gevallen dient ook de organisatiestructuur aangepast te worden om inhoud te geven aan de verandering. Ook hierin zijn vaak belangrijke besluiten te nemen. Dit is dan ook een absolute randvoorwaarden om de verandering vorm te geven en uw medewerkers te laten begrijpen wat zij anders dienen te doen.

 

Cultuur

De laatste die we hier benoemen is wel de belangrijkste in verandermanagement. De cultuur binnen uw organisatie. Dit krijgt binnen organisatie vaak te weinig aandacht of bedrijven worstelen ermee. Gevolg is dat medewerkers terugvallen in hun oude patroon en de verandering niet beklijft.

 

Hoe laat ik mijn medewerkers vol passie en energie richting die gewenste stip op de horizon toewerken?
Leiderschap speelt hierin een belangrijke rol. Als u dit aspect goed invult binnen uw organisatie zal de verandering slagen. Dit is dan ook de reden dat we bij Flamma Business Development de focus op dit aspect hebben en hierin onderscheidend zijn ten opzichte van onze concurrenten. Uiteraard kunnen we u bijstaan in het vormgeven van de inhoud en structuur van de verandering binnen uw organisatie die u wenst, maar daarnaast staan we u bij het implementeren van de verandering. We helpen u om de juiste cultuur te creëren die de verandering doet slagen. Dit vooral door u als ondernemer bij te staan in het juiste leiderschap te tonen, zodat uw medewerkers begrijpen hoe zij richting die stip op de horizon kunnen werken en hier vol passie en energie naartoe gaan werken.

 

Verandermanagement met Flamma Business Development

Wilt u graag weten wat Flamma Business Development voor u kan betekenen met betrekking tot verandermanagement? Neem dan contact met ons op. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te onderzoeken hoe we u kunnen bijstaan met het realiseren van de gewenste verandering.

 

Nieuwsgierig?

 

Contact opnemen →