Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Wat zeggen de cijfers?

U kent het misschien wel, ik kom het in elk geval verbazingwekkend vaak tegen. Een onderneming die jaarlijks ogenschijnlijk best redelijke cijfers presenteert maar die met een kritische aanpak veel rendabeler had kunnen zijn.

Als ik een opdracht voor een klant doe vind ik het belangrijk dat we nieuwe inzichten voor de klant creëren en helpen met het ontdekken van de ‘blind spots’.

 

Eén van de opvallendste zaken in deze is hoe vaak het verschil nog gemaakt kan worden door het financieel inzicht te versterken. Op grote lijnen weet de onderneming vaak wel hoe het zit maar de onderliggende drivers van dit resultaat zijn vaak onbekend. Hierdoor ziet onderaan de streep het resultaat er vaak nog best goed uit, terwijl dit veel hoger had kunnen zijn omdat er enkele (zwaar) verlieslatende processen blijken te zijn.

 

Persoonlijk kijk ik veelal vanuit de mensenkant naar een bedrijf maar de cijfers zijn natuurlijk van wezenlijk belang voor een succesvolle toekomst! De kracht van het inzicht in de mensenkant versterk ik regelmatig door een partner, genaamd Rob, bij mijn opdrachten te betrekken. Zijn hele werkzame leven doet hij niets anders dan in operationele data duiken met als gevolg dat hij door z’n ervaring altijd het lek boven haalt. Samen bepalen we de weg naar mogelijke oplossingen om het rendement voor de onderneming te optimaliseren.

 

Een mooi voorbeeld is een bedrijf die reeds jaren een resultaat rond de nullijn presenteerde. We zijn écht in de cijfers gedoken en wat bleek, de core-business was verlieslatend.
Dit werd jaarlijks verbloemd door niet-core inkomsten maar onze visie is dat dit op termijn onwenselijk en gevaarlijk voor de continuïteit is. Dit wetende konden we deze processen aanpakken en groeide het bedrijf naar een zeer positief resultaat. Het kost een paar sessies om de benodigde acties te identificeren maar dan kan men ook echt aan de slag. Vaak is de belangrijkste interventie door ons dan reeds gedaan en begeleiden we het proces verder naar een succesvolle toekomst.

 

Kortom, bij een eerste scan kunnen we op hoofdlijnen vaak al erg goed zien waar de mogelijkheden tot succes liggen. Maar als we dit combineren met een grondige analyse van de onderliggende cijfers maken we voor de ondernemer echt grote stappen.

Graag helpen we uw onderneming om met deze multi-disciplinaire aanpak naar een winstgevende toekomst te groeien.

 

 

Geschreven door: Ubbo Kuper